20 Aralık 2011 Salı

GÜL TATLISI


Malzemeler:  2 çay bardağı yoğurt
                      2 çay bardağı sıvıyağ
                     2 çay bardağı erimiş margarin bardağın teki tereyağ olabilir
                     2 çay bardağı irmik
                                            1 paket kabartma tozu                    
           1 paket vanilya
                        1 yumurta( isteğe bağlı)
                     yeteri kadar un,süslemek için ceviz fındık

Hazırlanışı: Tüm malzemeler karışıp ele yapışmayan ve kolay açabileceğimiz bir hamur haline geldikten sonra, hamuru merdane yardımıyla açıp çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarılır.3 tane hamur parcasını yuvarlakların ortasına gelecek şekilde üst üste dizilir arasına ceviz fındık koyulur yuvarlanıp ortadan ikiye kesilip gül şekli verilir.

3,5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su ve yarım limonla şerbet yapılıp tatlı sıcakken şerbet (soğukken) dökülür afiyet olsun. 

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık sunum harika tadıda eminim öyledir..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görüntü yiyenlere afiyet olsun elinize saglık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.. şekil çok açıklayıcı olmuş: ) bana da beklerim.. sevgiler..

    YanıtlaSil

yorumlarınız