18 Nisan 2008 Cuma

KREM ŞANTİLİ KURABİYE MÜKEMMELLLL


MALZEMELER
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
üzeri için; pudra şekeri

YAPILIŞI
Toz halindeki krem şanti sıvıyağ ile birlikte çırpma teliyle karıştırılır.
Un eklenir ve hamur toparlanana kadar yoğrulur.
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
Kurabiyelerin altları hafif pembeleşince pişmiş demektir.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri elenir.

Arkadaşlar hamurla çok fazla oynayıpta şekil vermeye çalışmayın zor toparlanan bir hamur elinizle yuvarlayıp dizin. Ayrıca benim elimde çilekli krem şanti vardı onunla yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim. Un kurabiyesi tadında çok lezzetli şiddetle tavsiye ederim.