29 Eylül 2010 Çarşamba

TULUMBA-HALKA TATLISI



Malzemeler:
 2 yumurta,
 yarım su bardağı sıvı yağ,
 yarım su bardağı yoğurt,
 1 paket kabartma tozu,
 1 yemek kaşığı nişasta,
 2 su bardağı un,
 arzuya göre tarçın ya da vanilya.



Şerbeti için:
 2 su bardağı şeker,
 2 su bardağı su,
 kaynayınca yarım limon suyu



Hazırlanışı:
yumurta ve sıvı yağı karıştırdıktan sonra tüm malzeleri ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Hamurumuz ne katı nede cıvık olacak. Hazırladığımız hamuru krema torbasına doldurup orta hararetteki tavaya istediğimiz şekilde döküyoruz. Kızaran tatlıları şerbetin içine atıyoruz.( Tatlımızın hamurunu hazırlamadan önce şerbeti hazırlayalım şerbet ılık, tatlımız sıcak olacak) Afiyet olsun.