10 Şubat 2015 Salı

FİYONK TATLISI






Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 tane yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı;

Tüm hamur malzemelerini karıştırıp güzel bir hamur elde ettikten sonra , hamurdan limon büyüklüğünde bir parça  alıp  açıyoruz açtığımız hamurdan çay bardağı ile daireler çıkartıp üzerlerine yumurta akı sürdükten sonra bir daire daha üzerine koyuyoruz iki katlı dairemizi ortadan büzüp Fiyonk şekli veriyoruz üzerine tekrar yumurta akı sürüp fırına koyup üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbeti döküyoruz. 
Afiyet olsun.