22 Ekim 2011 Cumartesi

8-9 AYLIK BEBEKLER İÇİN SEBZE ÇORBASI

Oğluşum 4-5 ay dolu dolu anne sütününe devam ettikten sonra 5. ayda hem süt yetersizliğinden hemde istememesinden dolayı ek gıdalara biraz erken başlamak zorunda kaldık. 5. ayımızda ek mamalara başladık 6. ayımızdan beride kemik suyuna veya kemik iliğine yaptığım sebze çorbalarımızla beslendik.Tabi ayına göre çorbalarımızdada değişiklikler yaptık 7,5 aylıkken çorbalarına ceviz büyüklüğünde kuşbaşı, kıyma kattım. 8 ayımızda kansızlığımızdan dolayı haftada bir karaciğer ve dalak kullandım. Ara sırada beyaz et tavuk çiğeri kullanıyorum. Çorbalarımın içine sebze dışında, pirinç,buğday,şehriye,bulgur 8. aydan sonrada kırmızı ve yeşil mercimek katmaya başladım. Kesinlikle tuz,baharat yok sadece tereyağ kullanıyorum.
 Çorba dışında sabah öğünü 7-8 gibi uyandığında devam sütü uyuyup tekrar uyandığında sütün içine cici bebe yada tam tahıllı ekmek ve kahvaltılık ne varsa hepsini rondodan geçirip veriyorum. Ara öğünlerde ev yapımı yoğurt içine cici bebe, meyve püresi, pekmez katıp yediriyorum. Yatarkende pirinç unu muhallebi yada hazır gece mamalarından veriyorum.
 Neyse çorba dedik tüm öğünü listeledik. Ben ana konuma geçeyim:)

Her kasaptan rahatlıkla bulabileceğiniz kemik içindeki ilik, bu olmazsa ilikli kemikte olabilir.


 MALZMELER:
1 havuç
2 domates
1 patetes
1 soğan
3 biber
maydanoz
2 yemek kaşığı bulgur, mercimek,pirinç vs... ne ilave etmek isterseniz
ceviz büyüklüğünde et yada sakatat
ilik yada kemik
yarım yemek kaşığı tereyağ
su
isterseniz önceden kemik kaynatıp onun suyunada çorbayı yapabilirsiniz. Ayrıca malzemelerin miktarı sizin göz ölçünüze kalmış. 

HAZIRLANIŞI:

Tüm hepsini yıkayıp iri iri doğrayıp yencerenin içine atın üzerine kadar su doldurup pişmeye bırakın. Pişdikten sonra rondodan geçirip afiyetle bebişinize yedirin.



Afiyet bal şeker olsun pıt pıt yağ lop lop et olsun yarasın bebeşlerimize:)


21 Ekim 2011 Cuma

DİŞ HEDİĞİMİZ (BUĞDAYI)

Evvveeet ne zaman çıkacak, geç kaldı, damakları kaşınıyor, damakları şişti derken 2 tanecik dişimiz çıktı bile sağ üst ve sağ alt, 3. de yolda. çok şükür oğluşumun herşeyi sakin olduğu gibi diş çıkarma sürecimizde sakin ve huzurlu geçti. Oğluşum maşAllah ne aşı olurken, ne kan aldırırken hiç ağlamaz. Hatta düşse bile çok nadir ağlar bazen acı duygularının gelişmediğini düşünüyorum:)  Bol resimli bir post olacak oğluşumla mrb diyelim...
 

Oğluşumun dişini görünce hemen diş hediği yapma telaşına düştüm nezamandır nette diş pastası, diş kurabiyesi araştırıyordum. Biraz gözümde büyüttüm ve korktum ama sonunda. Hadi bismillah deyip kolları sıvadım. İşin içinden çıkabildimmi, çok şükür, ben bukadarınıda beklemiyordum. İlk denemem olduğu için elimden ancak bukadarı geldi. Şimdi geçelim resimlere.


Bu olayı gözümde büyütmemin sebebi haribodan şeker hamuru yaparak pastamı süslemek istememdir. Eeee ozaman yapma diyenler olabilir:) ama aklıma takıldı bikere denemek istedim.. Biraz zor ve yorucu oldu ama sonuçta çok güzel olmasada bişeyler ortaya çıktı. Benmari usulü hariboları erittim.


Size tam tarif veremeyeceğim ben göz kararı yaptım hariboları erittim önce 3 kaşık pudra şekeri ilave ettim, sonra kaşıkla karıştırdım ele alınacak kıvama gelene kadar pudra şekeri ilave ettim sonra tezgaha döküp yoğurmaya başladım yumuşak bir hamur olup ele yapışmayacak kıvama geldiğinde strec filmi yağlayıp sarın istediğiniz zamanda kullanın. Benden size tavsiye ilk yapacaksanız 5 -6 hariboyla önce bi deneme yapın sonra sayıyı çoğaltırsınız.


Sonra kekimizi başarıyla pişirip diş şeklini ilk seferde verebildim. Bu esnalarda eşim yaa uğraşma şimdi diş şeklini filan veremezsin tuhaf bi şekil çıkar hazır yaptıralım diye ısrar ediyor ama ben son hızla hiçbirine kulak asmadan yoluma devam ettim. İyi yada kötü sonuçta hem eğlenceli oldu hemde emekti.


 Ben yaptım siz yapmayın, pastanın üzerine krema sürmeyin sonrasında şeker hamuruyla kaplamak zor oluyor. Vede pasta hamurla birleşince alttaki krema hamuru eritiyor. Resimdede farkediliyor zaten.


Veee pastamın son hali yine bişeye benzemiş değilmii:) gözler bonibon mavi olan yerlerde gıda boyası kullandım.Ben çok tatlı olmasın diye hamuru çok ince açıp kullanmayı tercih ettim ama yinede bana tatlı geldi acaba hamuru yaparken tamamen pudra şekeri ile değilde un yada nişasta kullansak nasıl bir hal alır aranızda bu şekilde deneyen varmı???


Bunlarda yine kalıp kullanmadan elimle kestiğim diş kurabiyelerimiz.


Gül tatlımız


Gül böreğimiz


Diş hediğimiz


Hepsinin son hali. Ekstra olarakda teyzemiz kısır, annanemizde çevizli çörek (tuzsuz) getirmiş.


Buda oğluşumun meslek seçimi önce ilaç kutusuna koştu, dedik eczacı olacak, sonra vazgeçti mausa el attı. Bakalım zaman neyi gösterecek hayırlı bir evlat olsunda. Gerisi boş...


Bunlarda diş hediyelerimiz. Çocuk olmak çok güzel yaaa:)