1 Ocak 2011 Cumartesi

KARAR VERDİĞİMİZ BEBEK GEREÇLERİ

Küçük bahriyelimizin yelkenli odası, annesiyle babası beğendi, annanesiyle dedesi alacak:) sizdede varmıdır bilmem ama bizde adettir. Kızın bebeğinin odasını ya da beşiğini kızın anne ve babası alır. Bazıları bu olayı biraz daha detaylandırarak adeta çehiz düzer gibi bebeğe bohçalar hazırlanır, beşiğide alınır, eş dost çağırılır ve kızın evine beşik götürme adı altında küçük bir merasim yaparlar. Bizimkisi o kadar kapsamlı değil biz sadece beğendik siparişi verdik adrese gelecek ödemeside annaneyle dedeye kalmış:) Bu odanın şifoniyeri hoşuma gitmedi çekmeceli olmasını istedim onlarda tamam dedi isteğe özel yapabiliyorlarmış çokta makbule geçti. Yatağıda büyüyebilen yataklardan oluyor ama ben onu tercih etmedim büyüdüğü zaman baza almak daha mantıklı geliyor.



Odamıza en uygun halı .Resimde rengi tuhaf çıkmış orjinal rengi mavi odayla aynı renk. Buda dayısından:)




Yine odamıza en uygun uyku seti ancak bu olabilir diye düşündüm hepsindeki tema aşağı yukarı aynı çapa, simit, dümen.



Uzuuun araştırmalarımdan sonra ilk beğendiğimde karar kıldım. Kullanıcı memnuniyeti çok fazla olan bir araba. Bunuda babannemiz alıcak:)



Mama sandalyemiz, büyüyecekmişte bizimle masaya oturup mamalar yiyecekmiş benim paşam İnşaAllah hayırlısıyla o günleride görücez. Buda teyzesinden:)


Uzun süre yanımda yatacağı için kendi odamızda kullanmak için küçük bir beşiğe ihtiyacımız vardı onun içinde bunda karar kıldık bunu biz alıyoruz:)

Bi değişiklik olmazsa şimdilik bunlara karar verildi. Oğluşum çok şanslı maşaAllah herkes bişeyler yapma çabasında kısmetiyle bereketiyle geliyor.  

27 Aralık 2010 Pazartesi

SON HALİM

Biri beni durdursun! 68 kilo oldum Allah'ım tartıya her çıktığımda şoka girip iniyorum ne olacak benim bu halim. Öyle çok yemekte yemiyorum obur değilim. Sen iki canlısın ye diyenleri bile dinlemiyorum:) canım hiçbirşey aşermiyorda ama ne hikmetse habire şişiyorum offf artık baya ağırlaştım 1 ay önce rahat yürüyebiliyordum ama artık yürüyemiyorum penguen gibi sağ sol yapmaya başladım:)

Ve ikinci büyük derdim doğum! iyice kabusum oldu abartısız her gece ağlıyorum, ben nasıl doğurucam diye böyle olacağımı tahmin etmiyordum ama baya bi abarttım bu doğum olayını. Hayır olayın şekline bi karar verebilsem olay bitecek. Ama yok bi yanım normal doğumdan yana, diğeri ise sezeryan, normal olursam iyileşme süreci kolay ama doğum anı acıya ve ağrıya dayanamzsam yada gerekli performansı gösteremeyip çocuğu tehlikeye sokarsam falan filan.....Ama sezeryan olursam iyileşme süreci zor kendinlemi ilgileneceksin çocuklamı?? ama onunda doğum anı kolay kes, dik, al, hissetme bitti. Zaten sezeryan olmaya karar verirsem  
epidural sezeryan tercih edeceğim hiç değilse bebeişimi o anı hatırlayayım. Aman neyse işte böyle buhranlardayım....


Biraz konuyu değiştireyim evde televizyon olmadığından bol bol radyo dinliyorum. Aranızda bilenler vardır Burc fm'de Pedegog Adem Güneş'in Sunduğu Çocuk deyip geçmeyin adlı programın sıkı takipcisiyim tüm anne olmak isteyenlere, anne adaylarına ve annelere duyurulur çok faydalı bir program çocuklar hakkında bilmediğim bir çok şeyi öğrendim, Onlara nasıl davranılır bir çok doğru bildiğim yanlışları öğrendim inşaAllah bebeğim dünyaya geldiğinde ona uygulayabilirim. Çünkü annelik sabır isteyen bir görev ben biraz sabırsız ve sinirli bir yapıya sahip olduğumdan her zaman bu işin kitabına uyamamaktan korkuyorum.

Neyse Adem Güneş'in çocuk psikolojisi hakkındada birçok kitabı var onlardanda yararlanabilirsiniz. Ayrıca birde grup kurmuşlar ben face kullanmıyorum kullananlar için,  http://tr-tr.facebook.com/pages/Anadolu-Pedagojisi/168192049885806  benim gibi face kullanmayanlar içinse, anadolupedagojisi@yahoo.com  adresine üyelik yazıp elektronik posta atmaları yeterli.

Buraya üye olduğunuzda bir çok anne ve babanın çocuklarıyla olan sorunları ve cevapları geliyor aynı zamanda sizde sorunuzu sorup  Pedegogdan yanıtınızı alabiliyorsunuz. Bu grubun amacı çocuklarımızı İslam fıtratına göre nasıl yetiştirip doğru bir birey haline getirebiliriz. Adında belli Anadolu Pedegojisi. Neyse bu konu baya kapsamlı bir konu başka bir postta çocuk pedegojisi hakkında daha detaylı bir yazı hazırlarım inşaAllah... Allah'a emanet olun..