6 Ekim 2011 Perşembe

DOĞAL GÜZELLİK


Eşimin arkadaşlarıyla gittiği piknikten doğal güzellikler. Gittikleri yer kuş gölü resimdeki kulede gelen kuşları izlemek için gözlem kulesi.





Balık tutmaya çalışan kocişim gölde balık bırakmamış kurutmuş maşaAllah. Bende kocam balığa gitti akşam yemekler ondan diye yemek bile yapmamıştım. Bana 2 tane pişmemiş akçabat köfte getirdi görünce kısa süreli bir şok ve sonrasında sinir krizleri geçiren biri oldum. Hayır hiç değilse köfteleri kızartsaymış ekmek arası yapıp getirseymiş beyimizin hiç aklına gelmemiş. Neyse sağlık olsun nasibimizde bu varmış:))



5 Ekim 2011 Çarşamba

KIŞ HAZIRLIKLARI, DİŞ ÇIKARMA, HASTALIKLAR YORUCU GEÇEN 10 GÜN

Ne yoğun ve yorucu geçen bir haftaydı nasıl geçtiğini anlamadım bile. 10 gün boyunca....
 1 günümü kış hazırlıklarna vererek 60 kg domatesten konserve yapıp kendi rekorumu kırdım:) Sağolsun ablamın ve abimin kızları daha ilkokula gitmelerine rağmen baya bi işimi hafiflettiler.. 
 Domatesleri teker teker soyup kesip kaynamasına yakın içine az bi tuz attıktan sonra 10 dk daha kaynatıp kavanozlara doldurup sıcak kapaklarlada sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip 1 gece hiç yerinden oynatmadan soğuyorlar. soğuduktan sonrada yerlerine kaldırıp kışın yenmeyi bekliyorlar.

 

Ertesi gün, kgmını bilmiyorum ama 1 çuvaldı:) bunlarıda annem ablam ve ben başlarını koparıp ortasındanda ip geçirip astığımız biberlerimiz şimdi kurumayı bekliyorlar kışın dolmasını yapıp bol bol tüketiriz artık. Çokta lezzetli olur. İstanbulda kayınvalidem kurutmayı denemiş ama gariplerim kurumamış dışı yanmış içi küf bağlamış.. eee nemli yerde kurumaz. Memleketimin gözünü seveyim:))


Bi başka günde kırmızı biber ve patlıcan fosullarını bi başka değişle közlerini yaptım. Her ikisindende 5 kg alarak fırına gönderdim fırında közlendikten sonra bana düşen kabuklarını soyup, doğramak oldu. sonra dolap poşetlerine koyup buzluğun yolunu tuttular. 


Canım çekincede hemen yapıp yemeği tercih ettim. Etimekleri resimdeki hale getiriyoruz. üzerine közlerin içine koyduğum 1 domates rendesi, 1 yemek kaşığı sirke,tuz,kırmızı biber birazda sıvı yağ ekleyip etimeklerin üzerine döktüm onunda üzerine sarmısaklı mayonezli yoğurt karışımını döküp isteğe göre maydanoz yada baharatlarla süsleyerek afiyetle yedik.  Yoğurtlu halinin fotosunu çekmeyi unutmuşum:) Ben bu tarifi yine alt kısmına bizim burada ev ekmeği trabzon ekmeğine benzeyen bi ekmek vardır onu dizip üzerinede kızarmış tavuk pirzolası koyup onun üzerinede közlerimi ekliyorum ve süper bir yemek oluyor tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun...


Bu arada oğluşum bana sürpriz yaparak diş çıkarttı. Gece rüyamda dişi çıkmıştı oğluşun sabak uyanınca ilk işim dişini kontrol etmek oldu çıkmamıştı ama şişmiş heran patlamak üzereydi ertesi günde patladı. Şimdi tek dişli canavarım oldu:) ilk görende ben olduğumdan hediye olayı bize düştü. Ayrıca ilk gören çocuğun biyerini yırtsın derlerki dişi kolay çıksın diye bende baktım oğluşumun pijamasının koltuk altı sökülmüş onu ona sayarak bidaha biyerleri söküp kendime iş çıkarmadım:))

İlk sağ alt dişimiz çıktı. Darısı diğerlerine En yakın zamanda diş buğdayı günümüzüde yapacağız inşAllah. Babamızın üds sınavı var onuda hayırlısıyla bi atlatırsak diş buğdayımıza sıra gelecek.

Bu kadar işi yaptıktan sonra büyük aslanımla küçük aslanım hasta oldular. İş yine bana düştü ve hasta bakıcı modundayım bu aralar.


  Birden havalar soğuyunca oğluşumunda emekleme zamanı olduğundan sınırım sürünmekten üşüdü. İlk hastalığımız olduğundan biraz paniklemedim değil. Tecrübemde olmadığından inşaAllah hafif atlatır diye sürekli dua ettim. Çok şükür öylede oldu. İlk gün burnumuz aktı oğluşumun burnunun aktığını görünce hem üzüldüm hemde güldüm çok komik görünüyordu.


Ertesi gün gece saat 3 de emziğini düşürmüş eliyle onu arıyor hemde ağlamaklı sesler çıkarıyor sinirlenmiş bulamayınca:)) bende hemen yardımına koşup emziğini veriyordumki bizim oğlanın ateşide çıkmış hemen panikle yanıma alıp ateşini ölçtüm 38.1 üzerindekileri çıkarttım, ıslak mendil uygulamasıyla kolaltı bacak arası alnı derken ateşi 37 oldu. Açıkcası ilaçta vermek istemedim sonuçta mudahaleyle düşürmüştüm 2 gün boyunca ateşi gece gündüz 37, 37.8 arasında dolaştı tabi gece uyku halinde 38'i bulduğu oluyordu 2. gecemizde mecbur ilaç verdim aşı olduğumuzda ateşi çıkar diye pediatrik şurup minoset vermişlerdi ondan yalnızca 1 çay kaşığı verdim ve 15 dk içerisinde ateşimiz 36 derece oldu dahada hiç çıkmadı. Tabi bu ateş halindeyken oğluşum her zamanki neşesinde ağular çığlıklar gülücükler gece gündüz demeden havada uçuşuyor çok şükür 4 günde atlattı. İlk hastalığımızıda bu şekilde atlattık Allah büyüklerinden korusun.

Sonra babuşumuz hastalandı ee kıskandı tabi kendide ilgi istedi:)) Ondada zaten hafif bi kırkınlık vardı. Bitkisel karışımlarla geçiştiriyorduk. Geçen gece aşkımmm demesiyle uyandımki yatakta döndüğü yerde öylece kala kalmış tutulmuş hiç bir şekilde hareket edemiyor. Hemen kas gevşetici verip, susam yağıyla masaj yapıp sıcak havlu uyguladıktan sonra biraz rahatladı sabah ilk işimiz dr gitmek oldu iğne kas gevşetici ağrı kesici soğuk algınlığı ilaçlarıyla 3 günde kendine geldi. Şimdi daha iyi çok şükür bu arada ben hala ayaktayım şükür. Eminin siz okumaktan yoruldunuz bende yazmaktan çok uzun bir post oldu.