7 Haziran 2012 Perşembe

KAKAOLU ISLAK KURABİYE

 

MALZEMELER:
 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış paket yağ
 1 su bardağı şeker
2 yumurta
 4 yemek kaşığı kakao
vanilya-kabartma tozu
alabildiği kadar un


ÜZERİ İÇİN:
 2 su bardağı kaynar su 
 1,5 su bardağı şeker
hindistan çevizi


YAPILIŞI:

 Tüm malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Yuvarlak şekiller verilerek fırına verilir. Piştikten sonra dışarda 10 dk bekleyin ve üzei için hazırladığınız şerbet karışımına kurabiyeleri ya batır çıkar yöntemi kullanın ya da yemek kaşığıyla kurabiyeleri ıslatın sonrada hindistan çeviziyle süsleyin.

       
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız