21 Haziran 2014 Cumartesi

MARMELATLI KAFESLİ TART ve MAGNOLİA ve PASTANE TATLISI

 MARMELATLI KAFESLİ TART:
150-200 gr paket yağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu(yarım limon suyunun üzerine)
un

kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra yağlanmış borcama hamuru elinizle yayarak yerleştirin marmeladı dökün üzerinede şeritleri yerleştirin..


MAGNOLİA:

1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 paket bebe bisküvisi
1 kutu süt kreması(200 gr)  
(krema soğuduğunda süt kremasını ekleyin)


kuplarımızın içine 1 yemek kaşığı robottan geçirilmiş bisküvi bardağın yan kısımlarına çilek muz şeftali neyli yapmak istiyorsanız o meyvalardan dizip üzerine krema döküp tekrar üzerine bisküvi tekrar krema tekrar bisküvi şeklinde yapın.( sizde kullanacağınız bardağın büyüklüğüne göre bunu ayarlayın)

not: ben süt kreması kullanmadan pirinç unu ile yaptım gayet güzel oldu beğenildi. 






PASTANE TATLISI

3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
kabartma tozu
un

ŞERBET:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
yarım limon

tüm malzemeler karıştırılıp hamur yapılır şekil verilip üzerinede yumurta sürülür çatalla çizik atılır. fırından çıkınca kaynar şerbetin yarısını dökülür kalan yarısıda, ilk döktüğümüzü çekince dökülür.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız