19 Eylül 2011 Pazartesi

KOLAY POĞAÇA


Bu aralar mutfaktan çıkamaz oldum. Misafirdi, kış hazırlıkları konserve derken hamarat bir mutfak hanımı olmuşum haberim yok:) Ama şuda bir gerçek mutfaktan ve yemek yapmaktan çokta hoşlandığım söylenemez. Özenirsem severek yaparsam dört dörlük yaparım. Ama olay sevgi isteğininin bende uyanmasında bitiyor. Neyse gelelim tarifimize. Ramazanda sahurda sürekli severek tükettiğimiz, eşimin vişne suyuyla bayılarak yediği poğaça.

MALZEMELER:

1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirip yoğuruyoruz. Daha sonra içine peynirli yada çökelikli maydanozlu harç yapıp çeviz büyüklüğünde parça alıp elimizde büyütüp şekil verdikten sonra içine harçımızdan koyup kapatıyoruz. İsterseniz sadece yuvarlayıp ortasına zeytinde koyabilirsiniz. Üzerlerinede yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.

AFİYET OLSUN.



1 yorum:

yorumlarınız