17 Eylül 2011 Cumartesi

FIRINDA SÜTLAÇ

Fırına girmeden önceki hali





MALZEMELER:
1 kg süt
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker(damak tadına göre)


HAZIRLANIŞI:
 
Pirincinizi önceden pişirin pişen pirinçleri soğuk sütün içine ilave edin kaynara çıkarken şekeri ilave edin ve nişastayı yarım çay bardağı suyla çırpıp ilave edin bu sırada karıştırın 10 dk kadar kaynattıktan sonra fırın kaplarına koyup, fırın tepsimize koyuyoruz. fırın tepsisinin içinide su ile doldurup fırına veriyoruz.
not:Fırının ızgara kısmına yakın yerinde koyun.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız