17 Eylül 2011 Cumartesi

FIRINDA SÜTLAÇ

Fırına girmeden önceki hali





MALZEMELER:
1 kg süt
yarım çay bardağı pirinç
2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
damla sakızı veya vanilya


HAZIRLANIŞI:

Pirinçlerimizi tuzla haşladıktan sonra, kaynamak üzere olan sütün içine şeker damla sakızı yada vanilyayı ekliyoruz ve 1 su bardağı suda erittiğimiz nişastayı ekliyoruz. 5-10 dk kaynattıktan sonra fırın kaplarına koyup, fırın tepsimize koyuyoruz. fırın tepsisinin içinide su ile doldurup fırına veriyoruz.
not:Fırının ızgara kısmına yakın yerinde koyun.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız