3 Mayıs 2013 Cuma

HAŞHAŞLI - TAHİNLİ ÇÖREK

Artık bende mayalı pastalar börekler yapabiliyorum eskiden hiçbir şekilde hamurum kabarmıyordu tüm maya çeşitlerini denediğim halde olmuyordu... şimdi tüm maya çeşitleriyle çeşit çeşit mamalar yapabiliyorum:)
çok severek yaptığım lezzetine doyamadığım haşhaşlım ve tahinlim



MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker(isteğe göre arttırılabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
7 bardak un
1 veya yarım paket yaş maya( ikisiylede denedim güzel oldu)
YAPILIŞI:
Öncelikle  su ve sütü biraz ısıtıyoruz içinde mayayı eritiyoruz daha sonra tüm malzemelerle karıştırıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra orta boy elma büyüklüğünde bir hamur parçası alıp elimizle yada oklavayla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz içine ya sıvıyağ ve haşhaş karışımından yada şeker tahin karışımından sürüyoruz rulo yapıp yaptığımız ruloyuda boyundan ikiye bölüp örermiş gibi iki parçayı birbirinin üzerine atıyoruz sonra kendi etrafında dolandırıp üzerinede yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
NOT:Tahinin içine biraz şeker ilave edilirse daha lezzetli olur, Haşhaşınızda katı ise içine biraz sıvıyağ katın sürümü daha rahat olacaktır. İsteğe göre tahinlilerin üzerine fırına girmedende şeker serpilebilir.
afiyet olsun...



buda aynı tarifin farklı şekli. bunda da hamuru büyük servis tabağı büyüklüğünde açın içine haşhaş ve ceviz koyun ve üzerini hamurla kapatın onun üzerinede haşhaş ve ceviz koyun sonra ortadan ikiye kesip üstüste koyun (4 kat olacak) sonrada 2 parmak kalınlığında kesip hamuru bükün sonrada tepsiye dizin. yine aynı hamurdan servis tabağı büyüklüğünde açıp harcını koyup kalın bir rulo yapıp 3 parmak kalınlığında keserek yaptığınız şekillerde güzel oluyor...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız